Recent Post

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Ahad, 21 Jun 2015

Aktiviti Hujung Minggu

Semua orang suka hujung minggu..cuti..macam-macam boleh buat..tapi macam aku ni memang dah tahu la tugas hakiki bile hujng minggu..mase tu la nak kemas rumah..lipat baju..masak sedap2..gosok baju..eee macam-macam lagi la..senang cerita memang tak kan habis kerja kat rumah tu..aku rase ibu/isteri lain pun rasa ape yang aku rasa..sejak pindah ke Pajam ni boeh dikatakan kami jarang keluar..sebab lebih suka habiskan masa rehat-rehat di rumah..dulu duduk kuaters..apartment..seme bnda jadi terhad..bile dah ade rumah sendiri ni seme bnda boleh buat..syukur Alhamdulillah..anak-anak membesar dengan lebih baik..bergaul dengan kawan-kawan..selesa..so secara tak langsung aktiviti hari minggu diorang sangat terisi..tapi part ni la yang diorang paling suka..mandi kolam..kalau nampak ayah bersihkan porch je..dan masuk stor keluarkan kotak biru..diorang dah mintak tukar baju..dan aku pun dah tahu ape yang aku kene buat..aku punye tugas ialah sediakan food..contoh mee goreng ke..spagetti ke..paling tak pun nugget..berendam lame kan..kompem la lapar..tak pe la janji korang happy..



Bila malas ayah akan kuarkan kolam kecik..ade satu lagi kolam..tapi kolan tu kene pam dulu sebelum guna..kalau nak mandi kul 5.00 pm..kul 3 dah kene pam..hahaha..jenuh beb..


Hujung bulan siap ye..bil air..tapi itu bukan urusan aku..urusan en suami..


Lompat jangan tak lompat ye..



Ambik angin sambil beriadah di Taman Shangrila Putrajaya..si Qayyim ni ade basikal tapi penakut nak naik..die lagi sanggup naik kereta kayuh die ni..tapi aku la kesian tngok die..penat nak kayuh..

1 ulasan: